Od strahu do notranjega miru

14.90

Slovenski rek, da se strah zažre v kosti, zelo dobro zadene njegovo bistvo: strah ni podoben zločestemu tumorju, ki ga je mogoče izrezati, ampak je kot zimski mraz zažrt v vsako človekovo celico. Mogoče ga je le raztopiti s toploto smiselnega doživljanja in ravnanja, kakor se to zgodi z mrazom na pomladnem soncu.

Kategoriji: ,

Opis

Elisabeth Lukas in Reinhardt Wurzel

Od strahu do notranjega miru

S pomočjo te knjige bomo lažje prišli do nujno potrebne orientacije v nevarni pokrajini strahov, bojazni in cincanja pred odločanjem za dobro ali za odločen umik pred slabim. Če pomislimo, da je strah prvi med vzroki za duševne stiske današnjega človeka, je orientacija v mračni deželi strahu res nujno potrebna, če hočemo smiselno usmerjati svoje življenje. Večina strahu je namreč nezavednega – iz mraka usmerja naše doživljanje in ravnanje na zgrešeno pot, da škodujemo sebi in drugim; naše moči prestavlja iz napredovanja v nazadovanje. Iz neštetih oblik strahu izvira največ težav in stisk v življenju in sožitju ljudi, zaradi katerih iščejo pomoč pri psihoterapevtih. Slovenski rek, da se strah zažre v kosti, zelo dobro zadene njegovo bistvo: strah ni podoben zločestemu tumorju, ki ga je mogoče izrezati, ampak je kot zimski mraz zažrt v vsako človekovo celico. Mogoče ga je le raztopiti s toploto smiselnega doživljanja in ravnanja, kakor se to zgodi z mrazom na pomladnem soncu.

Iz spremne besede dr. Jožeta Ramovša

ELISABETH LUKAS je klinična psihologinja in psihoterapevtka. Kot učenka prof. Viktorja E. Frankla se je specializirala na uporabo logoterapije, ki jo je metodično razvijala naprej. Sedemnajst let je bila voditeljica in inštruktorica v Južnonemškem inštitutu za logoterapijo v Fürstenfeldbrucku. V zadnjih desetletjih je napisala in izdala preko 30 knjig, ki so bile prevedene v 17 jezikov. Predavala je na preko 50 univerzah. Danes Elisabeth Lukas živi na Dunaju.

REINHARDT WURZEL je bil najprej reševalec bolničar, nato je 12 let kot svoboden novinar sodeloval z vélikimi časopisi. Od jeseni 2000 pa ima v bližini Nürnberga ordinacijo za zdravljenje bolečin z metodami alternativne medicine, pri kateri uporablja ameriško ročno zdravstveno metodo imenovano vitametika. Dodatno uporablja kot pogovorno terapijo tudi miselno dediščino logoterapije. V prostem času organizira pustolovska potovanja k raznim naravnim dogodkom.

 
Format: 13x20 cm 
Število strani: 144 strani 
Vezava: trdavezava 

Dodatne informacije

Avtor

Elisabeth Lukas

Letnica

2018

Zbirka

Logoterapija

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Od strahu do notranjega miru”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest

Share This