Ločiti se… in potem?

8.00

Ko ločitev prizadene nas osebno, je to tragedija. Naj pride nenadoma, kot strela z jasnega, ali o njej že dlje premišljujemo, je ločitev vedno boleča, tako za tistega, ki ga doleti, kot za tistega, ki jo povzroči.

Kategoriji: ,

Opis

Anna in Alberto Friso

Ločiti se … in potem?

Boleče okoliščine ločitve

»Ko ločitev prizadene nas osebno, je to tragedija. Naj pride nenadoma, kot strela z jasnega, ali o njej že dlje premišljujemo, je ločitev vedno boleča, tako za tistega, ki ga doleti, kot za tistega, ki jo povzroči; ko se šele naznanja ali ko je že nepopravljivo dokončna. S to knjižico avtorja začenjata pogovor s tistimi, ki se jih dotika od blizu (s starši, otroki, sorodniki) ali jo živijo osebno. Prizadevata si to narediti rahločutno, s spoštovanjem do edinstvenosti, ki je značilna za vsako ločitev, in v prepričanju, da razen prizadetih oseb o različnih dogodkih ne more presojati nihče.«

Anna in Alberto Friso, ki se v Gibanju fokolarov na poseben način posvečata družinam, sta tudi člana Papeškega sveta za družino. Doma sta iz Padove, živita in delata v Grottaferrati v Ri­mu. Alberto je sociolog, Anna pa je študirala etiko na Inštitutu Janez Pavel II. na Papeški lateranski univerzi. Imata štiri otroke in osem vnukov.

 

Format: 11x18 cm 
Število strani: 88 strani 
Vezava: mehka vezava 

Dodatne informacije

Avtor

Friso

Letnica

2016

Zbirka

Za družino

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ločiti se… in potem?”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest

Share This