Frankl in Bog

(1 mnenje stranke)

14.90

Knjiga Franklove učenke Elizabeth Lukas v kateri se loteva Franklovih spoznanj o presežnemu, spoznanj o duhovnih zmožnostih človeka, ko se znajde na meji svojega dometa pri iskanju smisla.

Kategoriji: ,

Opis

Elisabeth Lukas

FRANKL IN BOG

Psihiatrova spoznanja in uvidi

Redko kateri veliki avtor je imel srečo, da je bil kak njegov učenec tako sposoben in se je tako zvesto poglobil vanj, kakor to velja za Viktorja E. Frankla (1905–1997) in njegovo učenko Elisabeth Lukas (roj. 1942). Lukasova je ena najplodnejših svetovnih avtoric s področja logoterapije in preventivne strokovne pomoči pri smiselnem usmerjanju in razvoju samega sebe. Po izjemnem številu knjig – s ponatisi in prevodi v desetinah jezikov in stotinah izdaj – je 2018 napisala pričujočo knjigo Frankl in Bog; v slovenščini jo torej dobivamo svežo po ducatu prevodov drugih njenih del.

Knjiga Lukasove Frankl in Bog ne nadomešča izvirnega Franklovega dela (Človekovo iskanje najvišjega smisla), pač pa ga dopolnjuje; obe knjigi dajeta dober vpogled v logoterapevtska spoznanja o duhovnih zmožnostih človeka, ko se znajde na meji svojega dometa pri iskanju smisla. Vendar pa pričujoča knjiga Lukasove ni le pristen komentar temeljnega Franklovega dela s tega področja, temveč v njej posega po Franklovih citatih o človekovem iskanju presežnega smisla iz njegovih mnogih knjig, vse pa prepleta s svojimi lastnimi spoznanji.

Format: 13x20 cm
Število strani: 200 strani
Vezava: trda vezava

Dodatne informacije

Avtor

Elisabeth Lukas

Letnica

2019

Zbirka

Logoterapija

1 mnenje za Frankl in Bog

  1. Tadej Sadar

    Izjemna knjiga. Lukasovi je uspelo nemogoče. Izjemne, mestoma tudi težke misli njenega učitelja, je “prevedla” v preprost in vsakomur razumljiv jezik.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest