Moj avtizem in moja vera

14.00

Zdravniki temu stanju rečejo avtizem, on pa ga imenuje ječa. V dobi odraščanja, pa je v njegovo temo posvetil žarek upanja.

Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Federico De Rosa

Moj avtizem in moja vera

Federico je bil poseben otrok. Rodil se je v srečni, številni družini v Rimu, bil je lep in živahen, izrazito svetlolas. Nato je prišla tema. Zaradi hude motnje, ki ga je ohromila v razumevanju sveta okoli sebe, navezovanju odnosov z osebami, ki so ga obdajale, v komunikaciji z drugimi, se je Federico začel zapirati vase. Zdravniki temu stanju rečejo avtizem, on pa ga imenuje ječa. V dobi odraščanja pa je v njegovo temo posvetil žarek upanja. Začel je pisati na računalnik in iz globoke teme končno potegnil na dan svoje besede, stavke in naposled misli in občutke. Odkril je prijateljstvo, ljubezen, vero. Tudi danes Federico komajda spregovori; včasih mu uide kaka beseda ali dve, morda kdaj kaj pri sebi zamrmra, vendar mu je kljub temu – črko za črko – uspelo zapisati svojo zgodbo v knjigi, ki navdušuje s svojo globino in jasnostjo.

Danes je poseben mladenič. Še naprej živi v svoji srečni, številni družini, ima kostanjeve lase in obilo načrtov za prihodnost. Zaradi te knjige – prve, ki jo je kdaj napisal nosilec hude oblike avtizma – je postal znan po vsej svoji domovini. Vabijo ga v televizijske in radijske oddaje, gostuje po šolah in ustanovah, redno piše in odgovarja na vprašanja v znani reviji ter nadaljuje s svojim poslanstvom: osmišljati življenje vsem, ki so jih prizadeli bolečina, trpljenje ali kakršna koli oblika ohromelosti.

 

 

Format: 13x20 cm 
Število strani: 160 strani 
Vezava: mehka vezava 

Dodatne informacije

Avtor

Federico De Rosa

Letnica

2017

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Moj avtizem in moja vera”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest

Share This