Imam vse

8.00

Blažena Chiara Badano je bila dekle, polno življenjain navdušenja v družini in s prijatelji. Potem bolezen… In počasi se je razodel “čudoviti življenjski načrt” Chiare Luce.

Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Michele Zanzucchi

IMAM VSE

Chiara Luce in njenih osemnajst let
Izpopolnjena in razširjena izdaja

Chiara Luce Badano, dekle, polno življenja in navdušenja: s prijatelji in med domačimi, dejavna v Cerkvi in v družbi. Potem – bolezen. In počasi se “čudoviti življenjski načrt” Chiare Luce razodene. Osemnajst let življenja, ki nagovarja mlade in manj mlade.

»Medtem ko pišem te vrstice, imam pred seboj eno njenih zadnjih fotografij. Posneta je bila od blizu, ko je skoraj negibna ležala v postelji svoje sobe v Sassellu. Na fotografiji je videti pregrinjalo z vzorcem škotskega sukna v modri, rumeni, roza ter beli barvi in njo, ki gleda z roko pod glavo proti sogovorniku. Temen puh pokriva glavo; dolžina las zagotovo ni odsev zadnje mode, temveč brez sramu priča o nedavni kemoterapiji. In vendar poteze na obrazu niso poteze na smrt bolnega dekleta, temveč dekleta, ki je v kratkem času dozorelo. Smeji se. Da, prav tako je: smeji se z nasmehom, ki so ga mnogi imeli radi. 

Tedaj so bili z njo v sobi trije prijatelji iz Genove. Z bolnico so izmenjali nekaj besed. Doživljali so enega od mnogih evangeljskih trenutkov, ki so ji bili še posebej pri srcu. »Trenutki edinosti,« tako jih je poimenovala.

Nebesa so se spustila k njim: njen nasmeh priča o tem. A predvsem govorijo o tem njene velike rjave oči in ne moreš si kaj, da se ne bi zastrmel vanje. Poznajo smisel, pogled je miren in iskren. Ve, da »je medicina dvignila roke,« vendar tudi, da »ljubezen premaga vse«.

To je Chiara Badano, dekle, staro osemnajst let. Pravzaprav Chiara Luce Badano.« (Michele Zanzucchi)

 

Format: 13x20 cm 
Število strani: 112 strani 
Vezava: mehka vezava 

Dodatne informacije

Avtor

Chiara Luce

Letnica

2010

Zbirka

Izven zbirk

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Imam vse”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest

Share This