Terezija Avilska

9.80

Terezija Ávilska, duhovna voditeljica in učiteljica, postavlja molitev na osrednje mesto v človekovem odnosu z Bogom. Svetnica je najbolj znana zaradi mističnega življenja.

Kategoriji: ,

Opis

Jean Abiven

Terezija Ávilska

Terezija Ávilska, duhovna voditeljica in učiteljica, postavlja molitev na osrednje mesto v človekovem odnosu z Bogom. Svetnica je najbolj znana zaradi mističnega življenja. V pričujoči knjigi je opisanih več oblik molitve, ki nas ohranjajo nad tokom življenja. Temelj svetosti je zanjo neomajno zaupanje v Boga, pri tem pa ne pozablja na zdravo presojo in razum. Vse to so cilji, ki se jim bralec lahko približa s pomočjo petnajstdnevnega potovanja. Terezija Ávilska je zvesta spremljevalka vsakomur, ki želi poglobiti duhovno življenje. 

Karmeličanka, redovnica iz 16. stoletja in cerkvena učiteljica, je bila deležna velikih nasprotovanj, ko je ponovno uveljavila prvotno karmelsko  pravilo in navodila glede uboštva, spokornosti in zbranosti v tišini. S sv. Janezom od Križa je postala vplivna duhovna voditeljica. Zapustila nam je klasične spise, med drugimi Pot popolnosti in Notranji grad, ki sta njeni najpopolnejši deli o molitvi in premišljevanju.

Pater Jean Abiven se je rodil leta 1922 v Brestu in 1977 vstopil v red bosonogih karmeličanov. Na katoliškem inštitutu v Toulousu je karmelske študente poučeval filozofijo, še posebej blizu pa mu je učenje Terezije Ávilske. Predaval je tudi kandidatom za veliki državni strokovni izpit za profesorje (španska književnost) in bil tudi strokovni svetovalec toulouškega nadškofa za področje duhovnosti in mistike. Dolga leta je preživel v Libanonu.

 
Format: 11,5 x 19 cm
Strani:  112
Vezava: mehka

Dodatne informacije

Letnica

2015

Zbirka

V šoli velikih molilcev

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Terezija Avilska”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest

Share This