Pot v deželo svobode

12.00

Deset Božjih zapovedi je kot Plečnikova ograja brat John iz Taizéja na Tromostovju. To je dekalog – deset besed, kot jih imenujejo Judje: deset življenjsko pomembnih in navdihujoče lepih Božjih in obenem najbolj človeških besed za razvoj človeka in sožitja med ljudmi.

Kategoriji: ,

Opis

Brat John iz Taizéja

Pot v deželo svobode

Deset zapovedi danes

“Deset Božjih zapovedi je kot Plečnikova ograja na Tromostovju. To je dekalog – deset besed, kot jih imenujejo Judje: deset življenjsko pomembnih in navdihujoče lepih Božjih in obenem najbolj človeških besed za razvoj človeka in sožitja med ljudmi. Teh deset besed je etična orientacija, kje je prostor naše ustvarjalne svobode za razvoj na mostu življenjskega prehoda iz nežive snovi v dovršitev ljubečega odnosa; je bivanjska orientacija pri iskanju odgovora o smislu življenja: od kod?, kam? in čemú?”
Jože Ramovš
Iz spremne besede k slovenski izdaji

Brat John, v Philadelphii v ZDA rojeni strokovnjak za Sveto pismo, je od leta 1974 brat v taizéjski skupnosti. Tam vodi biblične delavnice za mlade, ki jih vsako leto na desettisoče prihaja v Taizé. Iz tega zaklada izkustev je nastalo več knjig, ki so prevedene v številne jezike.

 
Format: 13x20 cm 
Število strani: 152 strani 
Vezava: mehka vezava 

Dodatne informacije

Avtor

Brat John Taize

Letnica

2018

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pot v deželo svobode”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest

Share This