Sveti Duh

9.90

Zbrana besedila avtorice Chiare Lubich, s posebnim ozirom na izlivanje Svetega Duha na začetku Gibanja fokolarov, na njegovo vlogo notranjega učitelja in na njegove nauke.

Kategoriji: ,

Opis

Chiara Lubich

Sveti Duh

Uredila Florence Gillet in Raul Silva

Že nekaj let Gibanje fokolarov ponuja bralcem zbirke zapisov, misli in drugih besedil Chiare Lubich o vsakem stebru duhovnosti edinosti. Med številnimi Chiarinimi deli pa ni knjige, ki bi bila posvečena Svetemu Duhu, kljub njegovi pomenljivi navzočnosti v Chiarinem življenju in življenju Gibanja. Zdaj smo v eni knjigi zbrali avtoričina besedila, pri tem pa smo bili posebno pozorni na izlivanje Svetega Duha na začetku Gibanja, na njegovo vlogo notranjega učitelja in na njegove nauke. Radi bi namreč, da bi ga bolj spoznali in ljubili ter odkrili njegovo prenavljajoče delovanje, posebno na področju dialoga.

Chiara Lubich (1920–2008), karizmatični lik našega časa, je znana zaradi svojega neutrudnega dela za edinost in mir. Duh Gibanja fokolarov, ki ga je ustanovila, se je razširil po vsem svetu, tudi med člani krščanskih Cerkva, verniki drugih verstev in ljudmi drugačnih prepričanj. Prejela je številna priznanja, med drugimi nagrado Templeton za napredek vere (London 1977) in nagrado UNESCA za vzgojo za mir (Pariz 1996). V številnih mestih so ji podelili častno meščanstvo (Rim, Milano, Genova, Buenos Aires), na veliko univerzah pa je prejela častne doktorate. Ob njenem obisku v Sloveniji leta 1990 ji je Slovenska škofovska konferenca podelila odličje sv. Cirila in Metoda. Objavljenih je 58 knjig z več kot 200 izdajami, ponatisi in prevodi v več kot dvajset jezikov. Številne knjige so prevedene tudi v slovenščino.

 
Format: 13x20 cm 
Število strani: 144 strani 
Vezava: mehka vezava 

Dodatne informacije

Avtor

Chiara Lubich

Letnica

2019

Zbirka

Dvanajst stebrov

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sveti Duh”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest

Share This