Marija

9.90

Knjiga je zbirka misli o Mariji, delno neobjavljenih, vzetih iz beležk, pisem, govorov, dnevnikov ustanoviteljice Gibanja fokolarov.

Kategorija:

Opis

Chiara Lubich

Marija

Uredila Brendan Leahy in Judith Povilus

V srcu duhovne pustolovščine, ki jo je živela Chiara Lubich, je Marija. Predstavlja nam jo v vedno novih odtenkih kot zgled za vse. Knjiga je zbirka misli, delno neobjavljenih, vzetih iz beležk, pisem, govorov, dnevnikov ustanoviteljice Gibanja fokolarov.

Chiara Lubich (1920–2008), karizmatični lik našega časa, je znana zaradi svojega neutrudnega dela za edinost in mir. Duh Gibanja fokolarov, ki ga je ustanovila, se je razširil po vsem svetu. Prejela je številna priznanja, med drugimi nagrado Templeton za napredek vere (London 1977) in nagrado UNESCA za vzgojo za mir (Pariz 1996). V številnih mestih so ji podelili častno meščanstvo (Rim, Milano, Genova, Buenos Aires), na veliko univerzah pa je prejela častne doktorate. Ob njenem obisku v Sloveniji leta 1990 ji je Slovenska škofovska konferenca podelila odličje sv. Cirila in Metoda. Objavljenih je 58 knjig z več kot 200 izdajami, ponatisi in prevodi v več kot dvajset jezikov. Številne knjige so prevedene tudi v slovenščino.

 

Format: 13x20 cm 
Število strani: 176 strani 
Vezava: mehka vezava 

Dodatne informacije

Avtor

Chiara Lubich

Letnica

2018

Zbirka

Dvanajst stebrov

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Marija”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest

Share This