Pater Pij – Nepoznani čudeži svetnika s stigmami

29.00

Pretresljive zgodbe preteklih in današnjih dni ter pogovori z ljudmi, ki so ga dobro poznali, odkrivajo duhovnost in trpljenje patra Pija ter njegovo zvestobo Kristusu in Devici Mariji.

Kategoriji: , Oznaka:

Opis

José María Zavala

Pater Pij

Nepoznani čudeži svetnika s stigmami

Kdo je pravzaprav sveti Pij iz Pietrelcine? Španski pisec José María Zavala se v svoji knjigi loteva tega vprašanja na svojevrsten način, saj prikaže življenje svetnika s pomočjo usod neštetih ljudi, ki so se bodisi k njemu zatekli po pomoč ali pa jim je on sam pomagal v svoji neskončni dobrotljivosti. Pretresljive zgodbe preteklih in današnjih dni ter pogovori z ljudmi, ki so ga dobro poznali, odkrivajo duhovnost in trpljenje patra Pija ter njegovo zvestobo Kristusu in Devici Mariji.

Pater Pij (1887) je že v mladih letih stopil na pot Kristusovega trpljenja, da bi nadaljeval njegovo poslanstvo. Večji del svojega življenja je tako namenil spovedovanju v kapucinskem samostanu v San Giovanniju Rotondu v Italiji. Tja je že v času patrovega življenja romalo na tisoče ljudi, ki so jih pritegnili njegovo svetniško življenje, čudeži na njegovo priprošnjo in drugi skrivnostni dogodki, predvsem stigme. Te so ga spremljale vse do dneva njegove smrti, 23. septembra 1968.

A pater Pij je sam prerokoval: »Več prahu bom dvignil mrtev kot živ.« In res se je čaščenje patra Pija, sploh po njegovi kanonizaciji leta 2002, razširilo po vsem svetu. Dokaz za to je tudi ta knjiga. Njen nesluteni uspeh je avtorja spodbudil, da ji je dodal nova pričevanja, ki so ga dosegla po prvi izdaji, ali bolje rečeno, ravno zaradi nje.

Alenka Vrečar, prevajalka

José María Zavala (Madrid, 1962) je diplomiral iz novinarstva na univerzi v Navarri, doktoriral pa iz ekonomije na univerzi UNED. Dobršen del svojega novinarskega življenja je posvetil gospodarstvu v prilogi časopisa El Mundo, v dnevniku Expansión in reviji Capital. Z velikim uspehom trilogije o španski državljanski vojni je ključno pripomogel k popularizaciji zgodovine v Španiji.

V zadnjih letih je po preučevanju arhivov in dokumentacije burbonske dinastije objavil bogato zbirko preglednih in raziskovalnih del. Ob vsem tem ni opustil zanimanja za aktualne teme, ki jih predstavlja v knjigi intervjujev z madridskim nadškofom Roucom Varelo Conversaciones con Rouco Varela (Pogovori z Roucom Varelo) in v odlični politični analizi Las mentiras de ZP (Zapaterove laži). Redno sodeluje pri prilogi časopisa El Mundo Crónica (Kronika) in reviji La aventura de la historia (Zgodovina kot pustolovščina).

 

Format: 14x21 cm 
Število strani: 336 strani 
Vezava: trda vezava 

Dodatne informacije

Letnica

2014

Zbirka

Izven zbirk

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pater Pij – Nepoznani čudeži svetnika s stigmami”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest

Share This