Biti vzgojitelj

24.00

Vsakdanji dogodki v splošni krizi zaupanja, upanja, želje po prihodnosti kličejo vzgojitelje k izbiri odgovornosti: približati se mladim, ponuditi jim verodostojne, pristne vzore življenja in misli.

Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Michele De Beni

Biti vzgojitelj

Izziv za prihodnost

Knjigi je priložen dvd z izjavami učencev Chiare Lubich. 

»Ne pustite nas samih!«se zdi, da govorijo otroci svojim staršem, učiteljem, vzgojiteljem. Vsakdanji dogodki v splošni krizi zaupanja, upanja, želje po prihodnosti kličejo vzgojitelje k izbiri odgovornosti: približati se mladim, ponuditi jim verodostojne, pristne vzore življenja in misli. Avtorji prispevkov v tej knjigi z različnih vidikov razmišljajo o vzgoji, opirajoč se na izkušnjo Chiare Lubich, ustanoviteljice Gibanja fokolarov. Pomen medsebojnih odnosov, potreba po »ljubiti in biti ljubljen«, po učenju, kompetentnosti, iskanju, po tem, da začenjamo vedno znova, najdemo smisel – vseh teh tem se avtorji pogumno lotevajo z zavestjo, da vzgoja ni izbira na »kratki rok«, pač pa dolgotrajno prizadevanje: je zaupno pričakovanje, vsak dan novo, ki zahteva poklicanost. Vzgoja ni samo didaktični načrt, ampak načrt za življenje.

Michele De Beni,pedagog in psihoterapevt, je bil docent za izobraževanje odraslih na Mednarodni šoli za znanosti o izobraževanju (SISF – Scuola Internazionale di Scienze della Formazione) v Benetkah. Že več let sodeluje na magistrskem programu Interkulturne kompetence in menedžment (Intercultural Competence and Management), ki ga izvajajo v Centru za interkulturne študije na Univerzi v Veroni (Centro Studi Interculturali, Università di Verona). Trenutno je pomočnik direktorja pri projektu Skupnost, ki vzgaja: zmagovalna stava Univerze v Skopju (Makedonija), v katerem sodeluje več univerz in združenj. Je avtor številnih publikacij. Za založbo Città Nuova je objavil naslednja dela: Valori come tesori – educarsi alla relazione (Vrednote kot zakladi – vzgoja za odnose; pri tej knjigi je sodeloval kot urednik), 2006, Comunicare per amare – il dialogo nella vita di coppia(Sporazumevati se, da bi ljubili – dialog v življenju para), 2006, Educare – la sfida e il coraggio (Vzgajati – izziv in pogum), 2010. Z Eziom Acetijem in Giuseppejem Milanom ureja zbirko Poti vzgoje (Percorsi dell’educare).

 

Format: 14x20 cm 
Število strani: 176 strani 
Vezava: trda vezava + DVD

Dodatne informacije

Letnica

2015

Zbirka

Izven zbirk

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Biti vzgojitelj”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest

Share This